Ceník OTSKP - Ceník podle třídníku stavebních konstrukcí a prací


I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU

1. OBSAH A ČLENĚNÍ

11. Obsah, použití, cena

111. Ceník položek podle obsahuje položky stavebních prací (dále jen "položky") pro stanovení cen běžně používaných konstrukcí a prací na těchto objektech:


    812 Budovy pro výrobu a služby
    814 Nádrže
    815 Objekty pozemní zvláštní
    821 Mosty
    822 Komunikace
    823 Plochy a úpravy území
    824 Dráhy kolejové
    827 Podzemní vedení

112. Ceník je určen pro sestavení orientační ceny zejména ve fázi projektu pro stavební povolení. Dále je určen pro ocenění konstrukcí ve fázi projektu pro provádění staveb, jestliže se konstrukce v projektu shoduje s popisem položky. Pro stavební konstrukce a práce, pro které ceník položky neobsahuje nebo neodpovídají svým popisem, se používají položky ceníků stavebních prací řady 800 a řady M.

113. Položky tohoto ceníku jsou vytvořeny agregací položek stavebních prací a materiálů formou "položkového minirozpočtu" tak, že oceňují obvyklou konstrukci v její celé, nebo částečné skladbě. Položky jsou kombinovány bez ohledu na to, zda jde o položky HSV nebo PSV; zatřídění celé agregace je určeno podle zatřídění výsledné konstrukce. Číselné označení agregovaných položek odpovídá, až na výjimky, na prvních pěti místech Třídníku stavebních prací a konstrukcí. Další část číselného označení je tvořena pořadovým označením položky.

114. Ceny RTS v tomto třídníku jsou tvořeny součtem cen položek ze kterých je položka třídníku sestavena se započtením jednotkového množství. Tyto ceny mají pouze orientační charakter.

12. Členění

Ceník obsahuje část:
    A 01 Popisovník prací staveb pozemních komunikací

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00